tisdag 30 september 2008

Träkärl och frågetecken

Ibland kan man göra riktiga fynd på loppis och detta är ett. Träkärlet jag hittade idag. Vet ej riktigt ännu vad jag ska ha det till men man kan ju alltid förvara saker i den. O så har jag lite svårt att bestämma mig för om jag ska måla den eller ej. Tycker det e fin som det är men det har ju sina skavanker, bl.a på locket. Vit blir den ifall jag målar den, men vad tycker ni. Måla.... eller ej.... Hmmm...

Denna sak hittade jag tidigare på loppis. Hade tänkt förvandla det till ett bord men ej riktigt kommit till skott ännu. Vet nån vad det har varit? Gubben tror att den tillhört en spinnväv, men jag e tveksam, kanske... Många funderingar idag. Men det e ju bra att tänka nån gång också :)

Förr eller senare sker det! Ha en bra dag!

måndag 29 september 2008

Semlegåvor

Hej alla!

Igår var en toppendag. Söndagar är vanligtvis det när hela familjen får vara tillsammans och bara njuta. Vi åkte iväg till stan och firade rejält med restauranglunch och barnen uppförde sig exemplariskt. Stolt mamma! Sen körde vi kosan vidare mot gammelfarmor och gammelfarfar. Efter en lång lekstund med massor av roliga leksaker och ännu lite magtöjning i form av pajer och kex var det dags att åka hem igen.

Så fick jag syn på gammelfarmor megaburk och sa att den var fin, var har du fått den ifrån... (Gissade loppis eftersom hon också är loppisfantast) Så sa hon, du kan få den om du vill. Jag har så många nere i källaren. Gissa om jag blev glad!! Hihiii. Jag har letat så länge efter en likadan. Så nu har min nya fina burk fyllts med varma semlor. Smaskens. Mycket smör och ett glas mjölk till och dagen är räddad.



Ha en riktigt fin början på veckan!

lördag 27 september 2008

Mysig lördagkväll

Det är nu det är som bäst. När man kommer hem halvdaskig, trött och hungrig och bara väntar på att få hugga in på en rejäl bulle och varm kakao. Det sistnämnda är redan avverkat och nu är det bara att invänta helgstämning. En hel del av den sorten får man genom att tända vår femarmade ljustake. En dusch, barnen i sina söta sängar och sen kan man bara njuta resten av kvällen. Ensamma, men ändå tillsammans. Lycka är att vara två, och ha en familj att älska.



Ha en riktigt skön lördagkväll!

torsdag 25 september 2008

Inspiration

När det är riktigt mörkt och tråkigt ute och man har lite tyg över är det jättekul att bläddra i min nyinköpta bok, Tildas julehus. Här finns massor med hemmagjorda gåvotips inför julen och andra mysiga godsaker att pryda hem och själ med. Inspiration med andra ord. (Bilderna lånade ur Tildas julehus.)

Hemmagjord poncho
Varma vintertofflor


Och mina egna mysiga nya tofflor.

Allt du behöver är sovande barn, lite tända ljus, en symaskin, lite tyg and that's it. Så häftigt...
Trevlig helg!

onsdag 24 september 2008

Sydags

Hos oss för tillfället. Strunta i smutsiga fönster, ovikta klädesplagg och massor med disk. Nu e det dags att va kreativ. Åtminstone nån timme per dag. Så nu har jag varit det i ett par dagar och här e resultatet =)


En mössa åt mamma



En jumppamössa =)

En vardagsmössa
Så dags att återgår till vardagen. Modellen är hämtad ur Tone Finnangers bok Tildas jul, helt enkelt fantastisk. Ha d bra!

måndag 22 september 2008

Höstmössa



YESSSS! Äntligen har min efterlängtade bok kommit. Adlibris e bäst! Gjorde min dag så glad när jag vid lunchtid fick blicka igenom bilderna och bara njuta av allt det vackra. Men jag kunde liksom ej låta bli att pyssla ikväll efter att ha läst boken. Så här blev min första hemgjorda höstmössa. Såååå skööön... Jag vet att det ej är jul ännu men jag kan liksom inte hålla mig. Bäst att vara ute i tid så man kan ta fram allt pyssel sen i november och pynta huset. Säkert more to come... Nattinatt.



lördag 20 september 2008

Äggfest

Jag fick massor med ägg av pappa igår när han kom förbi, så idag har vi haft ugnen igång hela eftermiddagen. En nöjd mamma är jag efteråt när barnen uppfört sig strålande. Åtminstone nästan... =) Så resultatet av 18 ägg blev 2 sockerkakor och så dessa...

Prinsesstårta


Tigerkaka

O så 10 vanliga bröd.


Så nu e jag redo för fest i goda vänners lag och avkoppling. Ha d gott!

torsdag 18 september 2008

Myskuddar




Hej alla helgfirare!
Blev så sugen på att förnya mina kuddar i vardagsrummet. Svart har vi kört med
nu en tid och det känns inte riktigt som mig för tillfället. Så efter lite surfande på nätet efter lite inspiration beslöt jag mig för lappkuddar. Vill ha lite romantik i inredningen trots att det blir höst, så dessa kuddar får representera det för tillfället.

Ha en ritkigt skön helg alla!

onsdag 17 september 2008

En pigg höst




Massor med frisk luft har vi fått idag. Först en morgonpromenad med barnvagnen och på eftermiddan två timmars frisk luft och lek med barnen. Känns så skönt att komma in till ett varmt hus sen igen. Terassmöblerna fick flytta under tak. De har ej blivit använda så ofta i sommar som vi hade hoppats på, men förhoppningsvis kommer det fler somrar.
Idag bjuder jag på några höstbilder tagna under en lönn som står på vår gård. När man står nära den grova stammen och tittar uppåt blir man smått förundrad över hur liten man som människa verkligen är. Trots att man känner sig så stor. Mycket respekt har jag för naturen och speciellt för denna lönn som är väldigt gammal. Jag hoppas att du blir lite piggare med hjälp av dessa höstbilder. Ha en skön onsdag och grattis lilla K på ettårsdagen! Min söta och envisa dräng!

tisdag 16 september 2008

Vardagsrummet



Det skönaste rummet i hela huset, näst efter sovrummet. Med tända ljus, en mjuk filt och barnen som sover i sina sängar kan man gott och väl unna sig en lugn stund i soffan, helst också med en bra film... Inredningen går i svartvitt än så länge, men jag skulle så småningom vilja ta in lite mildare färger. Beigevita lappkuddar är min dröm men när tiden och barnen tillåter. Kanske om några veckor... Vi får se. Nu ska största drängen hämtas från dagklubb och sen blir det matdags.

Ha d bra!

måndag 15 september 2008

Solskensbullar


Låter det inte ljuvligt. Precis vad man behöver en dag när solen lyser med sin frånvaro. Så ljuvlig goda och möra. Mmmm ... Här kommer receptet:
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
9 dl vetemjöl
Blanda som vanlig bulladeg. Låt jäsa 30 min.
Fyllning 2 dl vaniljkräm
Pensling: ägg
Garnering: 50 g smält smör + 1½dl strösocker (skippade jag)
Låt bullarna jäsa 10 min på plåt. Gör en grop i mitten på varje bulle, fyll med vaniljkräm. Pensla med ägg och grädda i 250 grader 5-10 min.

lördag 13 september 2008

Renovering

Efter


Före
Ja se hur fin min lilla loppisburk blev efter lite vit färg och svart tusch. I och för sig är det ju snart jul men jag tyckte ej om julmotivet så nu har burken blitt vit och fin. Ganska nöjd e jag med resultatet. Nu tänder jag ljus, tar ett vinglas och sätter mig bredvid maken. Imorgon blir det ettårskalas! Trevlig helg alla!

torsdag 11 september 2008

Äntligen helg!


Gud va skönt med helg! Det är jättelänge sen jag har känt så. När man bara är hemmamamma och sköter om sina barn har man svårt att glädjas över helgerna som kommer och går. Allt flyter liksom ihop till en enda röra. Men denna helg ska jag verkligen njuta av min familj, umgås, skratta, ta in dagsljus och fira vår minsta drängs 1 årsdag.

Denna dagsljuslampa (lampan är MYCKET ljusare i verkligheten) rekommenderar jag åt allihopa. Kostar en slant men betalar sig sjufaldigt i längden. Köpt från instumentarium. På morgnarna när jag e trött och slut, öppnar jag kylskåpet, tar ett juiceglas, ställer mig framför lampan och bara njuter. Så härligt med ljus! Ljus ger energi och man blir helt enkelt gladare.

Denna bild får representera ett annars ostädat hem. Nu e det dags att ta tag i vardagssysslorna igen. Ser fram emot att mot slutet av kvällen sätta mig ner och njuta av doften av ett nystädat hem.

Njut av helgen!

tisdag 9 september 2008

Loppisfynd



Denhär fina brickan hittade jag på loppis en gång i sommar. Blev väldigt nöjd över mitt fynd och försäljaren var lika glad att slippa den. Då var den träfärgad. Efter lite antikvit sprayfärg och en snirklig text så ser den nu ut såhär. Hem ljuva hem. Där får man vila och vara sig själv.
Så nu får min lilla bricka vackert pryda väggen i vår matsal som en påminnelse om att huset trots allt är en ljuv plats, mellan alla leksaker...

måndag 8 september 2008

Skapande söndag



Jag vet att jag påstod igår att jag skulle ta det lugnt. Men tydligen har jag väldigt svårt med det. En halvtimme på soffan och så var det full fjång i gumman igen. Gårdagens skapandeverkstad resulterade i denna naturinspirerade bukett. Tack syrran för inspirationen! Vet ej om den är fin eller ej, men tillsvidare får den stå inne. Är gjord av björkgrenar, svampar, kottar och havre allt nerstoppat i oasis. Man blir ju bättre hela tiden bara man övar sig. Och dethär kallar jag övning. Liksom bilden nedanför...


Denhär fjärilliknande brevhållaren gjorde jag för kanske ett halvår sedan, och nu har jag blivit så enormt trött på den. Plus att gubben hela tiden klagar på att breven ramlar ur... Den är så fuul, jag vet, så i dess ställe kom en housedoctor inspirerad brevhållare av material vi hade hemma. Den får duga tillsvidare...

Hoppas ni alla får en riktigt bra början på veckan!


söndag 7 september 2008

Hösten när den är som bäst




Det är alltid lika intressant att följa med lönnen intill vårt hem. Mannen säger att den är närmare 40 år gammal. Så om vi planterar en likadan nu får vi kanske uppleva den lagom till vår 70 årsdag. Det ni! Hursomhelst skiftar den i de vackraste höstfärger när dagarna blir kallare. Än så länge är den ganska grön men man kan se orangea toner i topparna. Rönnbärsträdet ger också naturen lite färg . Så skönt att se att inte bara vi människor, utan också träden börjar ta det lugnare på hösten.
Efter en hektisk helg med gymnastikkurs och ömma muskler ska jag idag bara ta det lugnt och vila. Det e ju det söndagar är till för.
Ha en skön söndag!


fredag 5 september 2008

Dessa ljuvliga burkar




Hej kära bloggare!

Sommaren har lidit mot sitt slut. Nu kommer hösten med stormsteg och det blir dags att städa undan lite somrigt och in med lite svalare färger. Jag vet... Men ändå har jag så svårt att lägga undan dessa ljuvliga burkar. De är helt enkelt i min smak, romantiska, glada, lite barnsligt rosa, men ack så underbara! I dessa burkar har småkakor trängts med chokladmuffins och rågsiktsfrallor och jag som bullmamma har haft betydligt mer motivation att baka än tidigare. Men snart åker de in i skåpet och vad ska ställa fram istället? Idéer? Det blir att ta en tur in till stan snart och söka höstinspiration. Ha en riktigt skön helg!

torsdag 4 september 2008

Höstmörker




Hösten njuter jag av mer och mer för varje dag. Mörkret inbjuder till lugna hemmakvällar under filten, med tända ljus och sköna stunder. Igår var också en sådan kväll. Barnen somnade redan kl 20. LYX här hos oss. Efter bastubad och fotbad med 'lugn o ro' badsalt i, hällde vi upp varsitt glas vin, en chokladbit och tände ljus.
Det gäller att ta vara på de sköna stunderna.




onsdag 3 september 2008

Jag e bara hemma


Jag e bara hemma med barnen. Så säger man alltsom oftast när folk frågar. Här är en annan bild av att bara vara hemma. =) Trots att det är hysteriskt roligt mellan varven. Barnen har de mest underliga funderingar om livet och ibland kan man ej annat än gapskratta. Däremellan springer man som en skållad höna för att få vardagen att gå ihop. Skönt, avslappnat, underbart, stressigt, rutinartat men framförallt det jag känner är bäst för oss just nu. Att bara vara hemma. Illustrationen är från ett vykort som Joanna Vikström gjort. Helt enkelt i en klass för sig. =)
Ha en rolig dag!

tisdag 2 september 2008

Storabror på dagklubb


Det känns som igår, dagen storabror blev född. Med becksvart hår och ett våldsamt skrik kom han till världen och idag började han i dagklubb. Ett stort och spännande steg. Fast egentligen längtar han redan efter att börja i skolan så nån moderslängtan har han knappast. Skönt är ju det på samma gång att inse att barnen blir större och tiden går. Som mamma blir man klokare och mera världsvan, vilket också är ganska bra. Idag ska vi försöka njuta av solen som sticker fram, ta en promenad och kanske söka efter några lingon. Rentav njuta.


Ha d gott!