fredag 28 november 2008

Lilla jul

i vardagsrummet

i köket


i matsalen

på spisen



...kom lika tidigt som tidigare år. Man tänker alltid att det är evigheter till jul och plötsligt knackar den på dörren. Hos oss har det pyntats i dagarna tre och nu börjar julstämningen så småningom infinna sig. Men stora julgranen får vara ute ännu ett tag närmare bestämt till dan före julafton. Sen får man julefrid när allt e klart, stora julgranen är inne och julgransljusen lyser upp med ett bedårande sken.
Glad lillajul och första advent!

onsdag 26 november 2008

Tilda vinterängel


Under sommaren och hösten har vår dara ängel med ljusrosa kjol och blommig skjorta vaktat vårt kök från drakar och demoner. Men förra veckan fick en lite mörkare tilda ängel flytta in i matsalen. Den här var enklare att göra och allt material fanns hemma. Vingarna är ett gammalt tyg, benen och fötterna en söderklippt pläd, hjärtat en oanvänd kudde och klänningen en gammal gardin. Tänk vad man kan förvandla med lite tyg och mycket fantasi. Blir så glad varenda gång jag ser denna ängel. Hon ger mig lugn och harmoni.
Hoppas ni får en lugn och skön fortsättning på veckan!

tisdag 25 november 2008

Mera pyssel

En krans av björkris, sprejad med snöspray pryder vårt matsalsfönster
En krans av blåbärsris (nedan)


Såhär ser det ut på trappen för tillfället.
Men jag har massor med utvecklingsideér som vanligt.
Sen var det ju detdär med tid...



Ha en skön tisdagkväll!

måndag 24 november 2008

Vinterpyssel






Helgen har varit helt skön. Vi har bara varit tillsammans som familj o tagit det riktigt lugnt. Lördagens agenda var barnskötsel och naturpyssel. Släpade hem med bilen massor med granris, enris och lingonris och resultatet blev bl.a. dessa. En enriskrans och en granrismatta. Hela tvättrumsgolvet såg ut som en skog när vi höll på men nu är där relativt uppstädat.


Söndagen hade vi julfest vid gymmet och fick lära oss att laga sushi. Väldigt lärorikt och intressant. Om det är gott sen kan man ju disktera. Gillar rå fisk, men rå fisk med ris är dock ej min favorit. Men det slank ner som det mesta annat. Glöggen och mörk chokladen på slutet var dock bäst.


Mera pyssel kommer imorgon eller på onsdag, så håll ögonen öppna.


Hoppas du får en riktigt skön början på veckan. Kram

torsdag 20 november 2008

Alla dessa dagar...







som kom och gick. Inte visste jag att det var livet.

Så känns det ibland. Tiden springer iväg och vi med den. Skönt att ibland bara stanna upp, tända ett ljus och sitta stilla med sina tankar. Händer inte så ofta men ibland.
Lite julstämning har vi redan fått i köket. Med tända röda ljus, utbytta omtag till gardinerna och en fin liten blomma blir vardagen igen lite gladare.
En skön helg önskar jag alla som kikar in! ;)

måndag 17 november 2008

Småglimtar

ur barnens sovrum kommer det idag. Vi fixade och donade hela söndan och när kvällen kom fick vi äntligen sova på vinden. Så skön o härlig känsla. Man tror ju nästan att man flyttat till nytt hus när man byter rum. Hade tänkt mig en annan färgsskala till och börja med, men barnens sovrum tycker jag får innehålla färger. Därför kom de gamla gardinerna upp. Månen från Ikea lyser upp under natten när storebror inbillar sig spöken. Annars är rummet ganska avskalat. Barnens såsom vårt sovrum uppe får nu inga bokhyllor eller annat bråte. Där ska vi bara sova och inhämta energi. Och dressing rooms är där nere så klädskåp behövs ej heller. Smart för mamma som inte är intresserad att kånka kläder upp och ner för vindstrappan.









Ha en skön tisdag!

Mitt andra bidrag

i novemberutmaningen blev en...






GRIS! :)


Jag tycker så om denna söta gris trots att den är full med syfel. Men barnen bryr sig inte om det. Brun, fin och sådär lagom julig stod den utanför barnens sovrumsdörr en morgon när barnen vaknade.

Kvällen innan frågade storebror på klingande dialekt: mamma va jö du?
Jag svara: jag lagar en gris åt er.
Storebror: Jag vill siiiii!!!
Men ha e int fäädi än. Men kanski imoron biti tå du stige upp e grisen fädi. Fa o sova nu så får du si om grisen väntar på de utafö döre.
Storebror: * Gapskrattar* Jaaa he vill ja jöö. Snark
Och så kommer han upp följande morgon och ser grisen, går förbi och kommer till vårt sovrum. Mamm nu ska vi stiga upp! Allt som vanligt alltså. Förutom att mamma fick en vaktande mjukishund utanför sin sovrumsdörr. Lika ska va lika, som vi bruka säj. ;)

Ha en bra måndag ni som kikar in!



fredag 14 november 2008

Novemberutmaning











Hej!

Mitt bidrag till använd vad du har- novemberutmaningen som Beas barnslikheter startat är tillsvidare denna lilla julduk. Den får prydligt stå framme redan trots att det inte är advent ännu. Är gjord av ett f.d. sängtäcke som ej används mera. Har tidigare haft en rosa likadan men den får nu stiga till sidan ett tag. I år har jag tänkt att julen skulle bestå av lite mindre röda inslag och lite mera brunt istället. Klart att röda julsaker också får stå framme men ej så mycket att man blir less på det redan efter två veckor vilket jag lätt blir.
En till sak har jag också gjort åt barnen av ett gammal brun sovrumspläd, lite stoppning och vit akryltyg. Kan ni gissa vad? Den lilla söta grejen visar jag på måndag. Nu blir det bloggfri helg och iordningsställande av barnens sovrum på vinden.
Sköt om er!

torsdag 13 november 2008

Stjärnkakor







Mums filibabba. Det säger jag om dessa kakor. Väldigt goda o smälter i munnen gör de. Samma recept som Julias vita drömmar bjöd på. Tack! Så kolla in hennes blogg ifall det börjar vattnas i munnen. ;) Finns i min blogglista.

Så nu har vi laddat upp inför helgen med lite sött. Hela huset är städat (nedrevåningen! ;)) och förvandligen till pojkrum uppe på vinden tar sig. Ett varv är laserat och målat, men tapeten behöver ännu en omgång vit färg. Sen ska rummet inredas. Jag har ju mina visioner om hur det ska se ut och toppen kommer det att bli... Men det tar ännu en tid innan allt e klart.
Hoppas du får en riktig mysig och skön torsdag!

tisdag 11 november 2008

The master bedroom ;)

Som min man så vackert kallat det. Finns på övrevåningen. Har stått som förvaringsrum en längre tid och vi tänkte att det ej behöver användas ännu på många år. Men nu är det bestämt dags att ta det i bruk. Kanske ännu före jul, vem vet. Men vi flyttar inte upp före barnens sovrum också är klart på övrevåningen. Rummet är väldigt stort så jag får säkert åka på loppis och surfa runt i cyberspace efter flera ideér att fylla rummet med. Två första bilderna är FÖRE bilder. Drängarna var med o målade väggarna en omgång till med vitlasyr och det gick förvånansvärt bra. De var inte alls intresserade av målarburken utan utforskade andra vrår på övrevåningen. Skönt tyckte mamma ;) är väldigt förvånad...

Före (storebror måste också fota;))
Före

Efter


Efter
Egentligen syns det inte så stor skillnad på fotona men desto mer i verkligheten. Väggarna ser inte så torra och obehandlade ut mera. Och gardinerna ger rummet en extra touch. Sängen är syrrans och vår är lite större så rummet blir väl aningen mindre när vi flyttar upp vår egen säng. Och lampan som syns på förebilderna får också flytta in igen när vi flyttar upp. Ger rummet en väldig mysfaktor.
Nu ska här städas och röjas upp det som drängarna har öst ur lådorna så länge jag satt här... Suck...
Ha en trevlig tisdagkväll!





söndag 9 november 2008

Julpynt

Jag skulle så gärna vilja börja julpynta redan men jag vet ju att det är för tidigt så ännu har julgardinerna ej kommit upp. Några strutar får ändå hänga med vid matsalsfönstret som en påminnelse om att det snart e jul.

Denna vecka ska ägnas åt städning och iordningställande av åtminstone ett sovrum på övervåningen. Före och efter bilder kommer så småningom. Väggarna ska ha ännu en omgång vit lasyr på sig men jag tror det kommer att bli riktigt bra när det väl blir klart.

Vi har två sovrum nere men det börjar bli ganska trångt om saligheten i dom. Ett rum nere kunde istället vara lekrum (nu sovrum+lekrum) och ett hobby/datarum, hade jag tänkt. Otaliga projekt o ideér finns ju i mitt huvud för tillfället så jag får försöka begränsa mig till ett rum i taget. Så vi börjar med sovrummet uppe. The master bedroom, som gubben så lustigt kallar det.


Jag önskar dig en bra början på veckan!



lördag 8 november 2008

Farsdag

Pappas dag idag. Bilderna kommer i omvänd ordning när mamma tänker fel men vi börjar från slutet... ;)

Smaskens, jättegott med tårta. Ja jag äter med händerna...
Försökte med sked men det var för krångligt..

Tårtan som mamma o storebror bakat. Storebror ville ha ett rosa ljus på. Väldigt manligt tyckte far;)

Storebrors dagklubbskort.

Presenter... hemgjord dynvar, kung kalsonger, halsduk, hemgjord lykta

Fel väg på bilden men pappa blev glad. :)
Hoppas du också får en glad farsdag!






torsdag 6 november 2008

Fantastiska fredag!







Mera pyssel i vår stuga. Min fantastiska julbok Tildas julehus kan man ej få nog av helt enkelt. Innehåller underbara bilder och mönster till nästan allt som finns i boken så kreativiteten flödar minsann. Här är bilder på en käppren som söta K ska få i julklapp. Så roligt att göra julklappar själv. Och använda de tygbitar som annars bara ligger och skräpar...
Igår hade vi pysseldag vid grannens. Massor med personliga farsdagspresenter blev gjorda, men tyvärr kan jag ej visa dom här ;) Sen bjöds det på goda kokosbollar och varmt kaffe, mums... Riktigt skoj hade vi det.
När storabror vaknade i morse kunde han bara konstatera: mamma he va så rolit att häls på Lina ;)
Igår köpte jag vinterkläder åt barnen på rea och idag ska jag försöka hitta nåt åt mig själv. Lättare sagt än gjort, men ändå värt ett försök.
Hoppas ni får en skön fredag och en underbar helg!

onsdag 5 november 2008

Frossa




Här är det frossa både ute och inne. Rimfrosten täcker gräsmattan och själv har jag drabbats av förkylning, med lätt halsont och stegring. Så de närmaste dagarna blir inte så effektiva som jag hade hoppats. Istället fokuserar jag på soffan och kryper under filten med en kopp honungsvatten. Skönt att unna sig lite vila mellan varven.
Bilderna ovan föreställer utsikten från vår matrum tisdagkväll. *Skriv tå att he e gubbi som ha teji kort*, säger han som sitter vid min högra sida. Så nu får han va lite stolt. ;)
En fin torsdag hoppas jag att du får.
Kram

tisdag 4 november 2008

Givande tisdag!




Här kommer dagarna och far i ett rasande tempo. Snögubben som jag tidigare visat har nu smältat bort och all snö runtomkring också. Skönt var det att ha den en stund iaf. Den piggade upp den tröttaste hemmamamma. Jag bara älskar snö. Det får mig att leva upp igen precis som på sommaren.


Idag har storebror varit till dagklubben och fixat en farsdagspresent åt sin pappa. Lika nyfiken är jag på vad det är eftersom kuvertet var noga förseglat med tejp så mamma inte skulle kika. Så jag får tålamodigt vänta till söndag...


Och jag har varit o bekantat mig med mitt tredje jobb eller vad man ska säga. De två jag har nu betraktar jeg mest som en kvällshobby så detta jobb blir mer som ett riktigt ett. Dock endast deltid. Har ej hjärta att lämna bort mina barn till dagis (åtminstone ej ännu). Så det blir ett pusslande men vi hoppas att det ändå löser sig. Ska bli kul, utmanande och varierande. Ett helt nytt jobb.. Så spännande... Jag hoppas att jag kommer att trivas...


Bilden är av en mysväska som jag sydde i söndags. Min favorit för tilfället. Och lillabror har börjat ta sina första stapplande steg utan hjälp... ;)


Varma hälsningar från en stolt mamma

=)

måndag 3 november 2008

Soliga måndag!






Här har massor hänt under både söndag och måndag. Vi har tvättat, städat som säkert många andra men också pysslat en del (eller mycket enligt gubben!) Så nu e det så skönt när huset e rent och man ser det vackra igen. Denna mysiga ängel pysslade jag ihop under söndan. Också en annan sak, men jag kan ju inte visa allt på en gång... =) Och jag e supernöjd. Ingen har väl missat att jag gillar änglar... ;)


Ha en toppen måndag!

lördag 1 november 2008

Snögubbar

Så fort den första snön kom i fredags är det som om storebror inte vet av nåt annat än att vara utomhus. Mamma jag vill fara uuuut nu! Pappa hade tid igår att spendera lite egentid med sin son och gissa om det uppskattades. De åkte snökälke, gjorde denna snögubbe och sprang på som energifyllda busar av och an. Snön ger så mycket mera ljus att t.o.m jag nästan är pigg när barnen vaknar på morgnarna. O lyx är att få ha två söndagar efter varandra vilket betyder familjetid.

Hoppas ni får en skön och avslappnande söndag!