lördag 31 januari 2009

Hemma igen...

Vårt charmtroll vid Palmitos Park
Dynerna i Maspalomas

Vackert ögongodis


Haliii halååå!

Landade på Vasa flygfält igårkväll med blandade känslor. Resan var över och helt underbara minnen har vi med oss i bagaget. Sällan får man så mycket tid tillsammans med sin familj som vi har fått denna vecka. Trots sällan skådad magsjuka fick vi ändå en fantastisk resa med strandpromenader, morgonjogging bland dynerna i maspalomas, lata stranddagar, god mat och väldigt trevligt sällskap. Vädret visade sig också från sin bästa sida. Sol och 20-25 plusgrader varje dag. Så denhär resan kommer jag att minnas i resten av mitt liv.
Väl hemma njuter jag nu istället av fräscht kranvatten, frisk luft, hälsosam mat, sköna bastukvällar. Och såklart min familj och mina vänner...
Skön helg önskar jag er!

tisdag 20 januari 2009

Två dagar kvar...


..till semestern som vi väntat på ett halvår. Ska bli så otroligt skönt att lyfta med planet och landa i ett varmare land. Vi hoppas på avkoppling, reflektion, god mat, sköna pratstunder, bad och såklart att vara tillsammans en hel vecka med dem som man tycker allra mest om. På fredag bär det av. Ha det riktigt bra!
Kram

lördag 10 januari 2009

Jag längtar...

efter en blogg som man kan ladda upp bilder i (!) och...

efter våren. Vintern är ju ljuvlig den också med massor med snö, sol och svidande minusgrader. Idag har vi varit ute nästan hela dagen. När lillebror sov i vagnen och storebror var fullt upptagen med sitt 'jobb' så spände jag fast skidorna och åkte ut på fältet nedanom stugan. 3,6 kilometer senare ropade storebror åt mig: mamma jag vill smäll raketre!!! Ok, ropade jag. Jag kommer strax. Lite mer rödkindad, lite gladare och massor med frisk luft senare kunde jag nöjd promenera in och koka mat till hela familjen. Men inga raketer blev det. ;) Säkert kom han ihåg nyårets expressraket som chockade oss allihop.

Jag läntar till våren , men kanske ännu mera efter riktigt semester som väntar oss om 13 dagar.
Maspalomas... ;)

Trevlig helg!

måndag 5 januari 2009

Nytt år, nya tag





Hej alla!

Det har varit tyst från mig i helgen vilket beror på att jag gått en tredagars gyminstruktörsskolning, kallad Body Attack. En riktig genomkörare för hela kroppen. Passar dom som tycker om aerobisk motion, joggning, löpning, men ingår även low impact rörelser för de som inte tycker om hopp. Verkligen jätteskoj har det varit att börja det nya året så hurtigt och en massa ny kunskap och inspiration har jag också fått med mig i bagaget. Så nu är jag redo för en ny effektiv termin som instruktör.

Hemmavid har vi skuttat snö som de flesta andra idag. Den bara väller ner och det är verkligen underbart att vara ute och få njuta av frisk luft. Skidspåret lockar också mer och mer...
Hoppas ni får en toppenbra början på året!

torsdag 1 januari 2009

För att kunna se framåt...


är det hälsosamt att kanske ta en tillbakablick på året och se vad 2008 förde med sig. 2008 började med sorg när barnens kära farfar gick bort. Men sorgen är lite lättare att bära idag. Han finns ju med oss hela tiden i alla fall. I våra tankar och böner. Och vi är tacksamma för den tid vi fick ha honom med oss.
Sen åkte vi på en efterlängtad minisemester till Sverige och fick besöka barnens småkusiner, trollskogen och äta god mat på sverigebåten.
Efter det följde storebrors 3 årsdag och våra födelsedagar. Lata sommardagar på stranden med barnen uppskattade jag mest under sommaren. Så härligt att se tillbaka på alla bilder av solbränd hud, glada miner och framförallt alla lekar vid stranden. Helsinki city marathon kom jag igenom på lite över fyra timmar och är jättenöjd att ha fått tilbringa en ensam helg med min underbara syster.
Sen åkte vi igen på en minisemester till Kalajoki och njöt av att vara tillsammans som familj. Efter det följde gubbens Jukolakavlen och vi fick njuta av fin skogsterräng och äkta tävlingsstämning.
Sen var det dags för lillebrors ettårskalas och när hösten kom började jag med denna blogg och en massa pyssel. Något som jag inte ångrat.
År 2009 börjar med en Body Attack skolning vid Sportis så åtminstone får jag en hurtig början på året. Nu gäller det att ladda upp med massor av kolhydrater för att komma igenom helgens skolning.
Inget nyårslöfte har jag gett. Men jag hoppas att vi som familj får vara friska. Det är egentligen viktigast.
Kram på er!