fredag 30 oktober 2009

Killarnas sovrum

...har fått sig en liten förvandling. Nyinskaffat tyg från ikea fick bli grunden till nya gardiner. Inspiration fick jag som vanligt från tidningen lantliv. Inte mycket tyg behövdes och eftersom det är mörkt om kvällarna när dom somnar gör det inget att tyget inte räckte till en gammaldags rullgardin som jag annars hade tänkt sy upp. Nöjd e mamma och även killarna. :) Kaninen sydde jag tidigare av en gammal fleecetröja. Allt går att återanvända bara man e uppfinningsrik :)

Storebror fick också nya överdrag till sina småkuddar.

O utsikten e ju betydligt bättre...
Igår sken solen fantastiskt men idag gömmer den sig igen.
Dags att tända ett ljus och ta tag i köksgrytorna igen.
En varm kopp glögg gör också susen inför den jobbhelg som väntar.
Sköt om dig!

fredag 23 oktober 2009

Semester

Hejsan!
Gubben och jag har nu haft fem dagars semester. Vi åkte i onsdags iväg på en shopping -och viloresa till Ikea i Haparanda, utan barn. Jag kan ej med ord beskriva hur skönt det var att få titta på saker i lugn och ro. Efter en heldag på Ikea tog vi in på hotell i Uleåborg, badade, åt god mat och slumrade till sist in till en bra film på hotellrummet. Den resan lever vi länge på. Speciellt eftersom det var två år sen sista natten på tumanhand så uppskattades den desto mera. Tack till min snälla syster och sambo för att de ställde upp som barnvakter! :)
Efter en skön, god och mjuk natt i hotellets säng kunde jag bara konstatera att det var dags att köpa nya täcken åt oss till sovrummet. Dessa påslakan från hemtex inhandlades också på rea.
Så nu sover vi bra även hemma.
Skön helg till dig!



lördag 17 oktober 2009

Förra söndagen...

..åkte vi iväg till purmo för att njuta av naturen, öppen glöd, grillkorv och trevligt sällskap. Spännande var det också när morfar hade 'LA' radion med så vi på nära håll kunde höra jägarnas diskussioner. Morfar hade förgyllt barnens dag och köpt gullemonad som nog blev dagens stora hit. :)
Liten möter stor. Så roligt att den äldre generationen ännu
orkar hänga med på våra utflykter. Kanske blir det en liknande idag också om inte bobborna tar överhand. Legat i flunssa men repar mig sakta som säkert. Äddu e d gadska stockat i däsad. ;)
Hursomhelst önskar jag dig en skön söndag!

tisdag 6 oktober 2009

Varmt kvällspyssel

Hej på dig!
Här har en ny vecka kommit igång och vi pysslar på både inne och ute.
Skåpar och vrår städas ur och passande nog ordnar de loppis i byn imorgon kväll. Där ska jag försöka göra av med lite hemgjorda tvålar, gamla plagg och saker som bara tar rum i skåpen och inte blir använda. Så onsdagkväll i Ytteresse skola kl 18 får ni gärna komma och titta om ni hittar nåt fynd.
Mössan och vantarna på bilden sydde jag ihop en kväll förra veckan när jag märkte att vintern är på gång på riktigt. Kallt att gå utan vantar och kärt och skönt är det att bära vantar man gjort själv. Beskrivning på hur vantarna görs finns bland många andra pysseltips i Tone Finnangers: Tildas Julehus. Den är på norska (tror jag) men ändå ganska lätt att förstå...
Ha en riktigt skön dag!

lördag 3 oktober 2009

Lördagkväll


... och tom i bollen...
Glad över livet, att solen skiner, att man får vara ledig hela kvällen,
över skrikiga barn som trots allt är friska, över uppiggande blommor som trotsar den kallaste köld.
Saker och ting kommer i ett större perspektiv när man har förmånen
att få jobba med det man älskar, med härliga arbetskamrater..
Svammel svammel... Vad jag försöker komma fram till är...
Skön helg!