onsdag 25 november 2009

Mina gröna fingrar..

..har på nytt fått sig en omgång. Reslutatet av söndagens pysselstund vid Sunds gav upphov till denna mysiga kruka ovanför. Dessutom helt gratis, eller som tack från Sportis gym för ett 'effektivt' år. Det är bara att tacka och ta emot. Jättekul att tillsammans med hela gympagänget få pyssla, prata och dricka kaffe i en trädgårsbutik fylld av julinspiration.
En kul söndag med andra ord...

Väl hemma fyllde jag igår två tomma krukor med mossa, lingonris
och vips hade jag lite mera gröna saker inomhus.

Josef, Maria och Jesusbarnet har också kommit fram. En underbar julgåva från församlingen som tack för att vi ställde upp i julspelet. Ett minne och en julstämning som vi knappast aldrig får igen.
Idag har vi hälsat på kusin vitamin som för fyra månader sen fick en liten flicka. Så söt och underbar.
Tack för en härlig dag.
Ha en skön kväll!

fredag 20 november 2009

Statusuppdatering

Hej du!
Efter att ha ögnat igenom senaste lantliv tidningen börjar julkänslorna sakta ta överhand. Men än ska jag inte ta fram julstjärnorna, istället går det ju bra att dekorera med mysiga kuddar och ställa ljuskällor lite här och var. Ljuvligt grått fårskinn ger ju också lite julkänsla. En vecka till kan jag kanske hålla mig, men första advent blir det nog av minsann...
Här e två busungar som för tillfället springer av och an i hela huset, skriker, skrattar, jagar varandra. Vilken energi! Önskar och hoppas att jag kan se tillbaka på denna småbarnstid med glädje. Med min växande mage kan jag inget annat än att se på och fördarvat skrika försiktigt! Mest i onödan antar jag...

Och så en statusuppdatering åt våra släktingar i västerlandet. Magen växer stadigt. Är nu i vecka 29 och mindre än hälften kvar således... Daglig motion, lekar, eftermiddagsvila och ett och annat jobbskifte är en del av mina dagliga rutiner. Jobbar mitt sista skifte 26e december, kl 7-10.30. Efter det får man försöka ta vara på tiden med dessa energiknippen på bästa möjliga sätt..

Nu ska här tillagas tortillas. Så dags att ta tag i kökskniven och stekpannan igen..
Skön helg!

söndag 15 november 2009

Pyssel

..fick jag ägna mig åt igårkväll hela två timmar i tyst bo.
Den som är småbarnsförälder vet väl hur skönt det kan va ibland. Inga småfötter som sprider ut mossa i hela huset, inga ljud av traktorkörande eller tv. Helt tyst... Såå skönt..
När jag ändå var på G passade jag på att möblera om lite. Bordet som tidigare stått under trappan fick flytta några meter. På med en ny duk. Sen fyllde jag korgen med mossa, ljung, spetsband och blåbärsris. Hämtat från skogen under eftermiddagen..
En liten väggdekoration gjord av mossa, kottar, blåbärsris
och några vita bockar. Hör ser man tydligt att väggen borde få en omgång vitlasyr till..
Men det får bli en annan dag.
Och så vårt lilla mysebo uppe på vinden. Sovrummet. Väggen fick sig en krans av mossa, spetshjärta
och lite blåbärsris.. Värre än så var det inte.
Och jag har doftat mossa halva natten inatt. Kunde tro att jag var i skogen men icke...
Nu ska här snart ätas grisinrefile med potatismos och grillade morötter. Till kaffet en saftig fikonkaka..
Skön söndag!

lördag 7 november 2009

Farsdag..

.. firar vi här i huset idag precis som så många andra. Pappa i huset har fått många kramar redan, gott dumlegodis i storebrors egengjorda hjärtekopp och nu åkte far iväg på länk.
Njutning för honom... åtminstone efteråt ;)
..storebror var så stolt över sitt verk att det blev långväntan till farsdag. Men nu e ju dagen här. Lillebror höll sig lite i bakgrunden men när han såg att burken innehöll godis ville han ju såklart vara med.
Idag inviger vi också vårt gamla bord som fått en ny och fräsch yta med Lundagårds linoljefärg.
Så tack till Aja för alla fina tips. Jag njuter... :)
Glad Farsdag!