lördag 30 januari 2010

Eftermiddagspyssel

Hejsan kära ni!
Hoppas er helg har börjat bra. Själv njuter vi av ledighet. Far är ledig hela 15 dagar nu och det är underbart skönt att stiga upp tillsammans om morgnarna, Sker ej varje dag minsann. Idag åkte jag iväg på stadsshopping, säkert sista gången före bebisen tittar ut. Gick i affärer och hittade massvis med grejer både till mig själv, barnen och till hemmet. Och en subway smörgås senare satte jag mig slutligen bakom symaskinen och fick ta tag i ett tyg som jag länge längtat efter. Blårutigt passar bra såhär till våren..
Några helrutiga kuddar och en mormorskudde fick jag till. Längesen jag kännt mig pysselsugen men idag fick jag insiration. Kul!
Önskar er en fortsatt skön helg!

tisdag 26 januari 2010

Eld, energi, frihet..

...kände vi idag när vi fick följa med far på en skogsresa.
Körde iväg till skrattlasskogen och satte oss ner , gjorde eld och njöt av fantastiskt god..
korv
varm oboy
rulltårta
Killarna uppskattade utflykten liksom deras mor.
Efter en stund i skogshuggarens sällskap var vi så klara att bege oss hem igen,
Far tyckte också vi kunde komma på nytt.
Ett bra betyg med andra ord.
Frisk luft, varm brasa, skållhet choklad, fårull under rumpan och en varm korv med senap..
Mmmm. .. Hoppas ni också njuter av vår härliga vinter...
Kram

söndag 24 januari 2010

Ny vecka..

...men nya möjligheter. Efter en energisk vecka med pulkaåkning, träning och besök av kära vänner är vi igen redo att ta oss an en ny vecka. Ska bli så intressant att se hur denna vecka ter sig. Det speciella när man är höggravid är ju att vänta på att förlossningen ska starta och än så länge fyller vi dagarna med en massa skoj för att få tiden att gå. Tack och lov har man ju två små gossar att umgås med så tiden blir sällan särkillt lång. På onsdag är jag i vecka 39+0 så då blir det nytt MVC besök. Allt har än så länge sett bra ut. Vi håller tummarna för att det fortsätter så.
Bilden är från förra året när jag fyllde år. Tankarna går ju lite framåt också. Far i huset fyller trettio år i mars så då får vi säkert hitta på nåt kul.. Tills dess drömmer mor om en mindre mage.. :)
Ha en fin måndag!

måndag 18 januari 2010

Murriga måndag

Hejsan i stugorna!

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan. Hos oss fick mor i huset en rejäl genomkörare på gymmet igår och det var riktigt, riktigt skönt. Så idag känner jag mig laddad med ny energi och kan verkligen känna gränserna av varenda muskelgrupp, när jag går, står, böjer mig ner. Riktigt härligt! En dag i veckan försöker jag mana mig till gymmet och få lite egentid. Det behövs verkligen för både kropp och själ.

Och för att pigga upp en annars murrig måndag åkte barnen och jag iväg till Pettersons idag på lite shopping.
En tulpanbukett, några vårblommor och en ny köksservett inhandlades. Härligt med lite nya, fräscha färger i köket...

Och för er som känner mig, magen växer stadigt men knappt några förvärkar ännu så här lär det nog gå rejält över tiden för barn nummer tre. Siktar på 13e februari kanske... :)

HA D GOTT!

onsdag 13 januari 2010

Mammaledig

... är jag nu sedan en tid tillbaka. Skönt att få ägna sig åt dom som betyder mest av allt. Såhär veckorna före förlossningen gäller det ju att ge storebror och lillebror lite extra värdefull tid, som de kanske inte får när bebisen väl anlänt. Därför har vi nu de senaste dagarna gått på cafe', hälsat på nära och kära, åkt pulka, skridskor, gjort en utflykt till skrattlas stugan och grillat korv.. Ja allt för att förgylla vår och deras tid så mycket som möjligt... Däremellan ligger vi på soffan om kvällarna och bara myser :)
Bildern e tagna en söndagseftermiddag på väg till rinken. Far fick testa sina skriskor som han gjort senast i högstadiet och hade rejält sjuka fötter efteråt. Storebror fick också testa sina dojor och var riktigt duktig.

Tänk att solen nu börjat titta fram mer och mer om dagarna. Så ljuvligt att få ta in frisk luft och solljus.
Energi åt både kropp och själ.
Såhär tre veckor före beräknad ankomst gäller det ju att ladda upp med både nyttig mat,
skön motion och en rejäl portion vila för att orka efteråt.
Hoppas att du också fått en bra start på det nya året!
Kram

lördag 2 januari 2010

Frisk luft..

..gör ju verkligen susen för båda kropp och knopp. Trots bitande köld satte vi i förrgår på oss ullsockorna och styrde kosan mot ett lokalt skidspår. Storebror fick skida och lillebror åkte pulka och tog en liten promenad...

Efter en effektiv skidtur smakade varm oboy verkligen mumma.
Inget är så gott som skållhet choklad i 17 minusgrader!
(Barnens mössor e inköpta på ett bröllopsseminarium
men finns också i webbutiken tinttu.com).

En fundersam lillebror

Nya skidorna som tomten kom med testades och hjälp vad killen växt på ett år. Gled bra i nerförsbacke och både rumpan och skrattmusklerna fick sig en omgång.. En kul eftermiddag med andra ord.
Ha en skön söndag!