måndag 30 augusti 2010

Skördetider

..är det hos ivars för tillfället. O vilken härlig dag vi haft. Solen har visat sig från sin bästa sida efter flera veckor med molnigt väder, känns det som. Det e bara o insupa all härlig höstluft och njuta av solens strålar.

Minsta drängen fick också följa med och kolla på skördetröskan ikväll. Av minen att döma var det inte helt fel.. :) Lilla söta blir 7 månader på onsdag.

Tröskan får jobba med bonden bakom spakarna men små drängar vill också vara med.
Få se hur många bönder vi har vid ivars om 15 år.. Tiden får utvisa..

Hoppas du får en
GLAD ARBETSVECKA! :)

måndag 23 augusti 2010

Vårt äppelträd...



..har nog blommat i sommar men till skillnad från andras så kommer det inga äppel ännu. Snyft. Väntar bara på att få börja plocka goda, mustiga äpplen.. Men den som väntar på nåt gott... :)

Idag har barnen och jag fyllt vedboden med lite mera ved, haft lekbesök och bakat en mustig sockerkaka åt de duktiga arbetarna som bygger den nya verkstaden. Sen fick jag en snabbdate med syster och sambo på kvällskvisten och vi passade på och vara produktiva och grundmålade det som ska bli deras kommande kök. Härligt härligt! Nu går jag glad i säng..

Sweet Dreams! :)

torsdag 19 augusti 2010

Släktforskning på G...

Hade aldrig trott att jag skulle bli biten av släktforskning. Intressant, spännande, lite som ett detektivarbete att söka fram hemliga uppgifter. Saken gäller min farfarsfar som jag inte vet så mycket om. Nu vet jag iaf vad han hette och vilket ställe han åkte till i Amerika. Kanske jag borde blivit detektiv istället för sjukskötare.. Hmm.. än är det inte för sent.. ;)

Förutom mina efterforskningar har vi denna vecka haft en helskön dag vid villan. Badat flera gånger, ätit pizza med fina grannar och njutit av solen. Men det märks att hösten är på kommande med nya utmaningar. Snart börjar dagklubb, kurser, simskola och vi ser fram emot ett lite mera inrutat liv.

Ta hand om dig!

onsdag 11 augusti 2010

Hemma igen..


.. efter en underbar semestervecka i Lappland. Bjuder ännu på några bilder från våra vandringar längs Kesänkijärvi och från vår picknick på Pirunkuru. Dessa dagar var helsköna. Att få andas frisk luft, äta god, hemlagad mat, plocka svamp och bär, umgås med nära och kära. Och bergen är ju inte helt fel att lägga ögonen på ifall man mot förmodan skulle ha långtråkigt.

Väl hemma igen är det så småningom dags att ta tag i en rejäl storstädning och plocka bort onödiga kläder, ordna, sortera, packa och dona. Sen njuter jag av augusti månad. Att allt går i ett lite lugnare tempo. Det blir mörkt om kvällarna och snart tar vi fram ljusen för att njuta av dess sken. Storebror på 5 år är anmäld till simskola som börjar om snart två veckor, mellanbror ser fram emot sin gympa och lillebror får väl bara hänga med tillsvidare. Mor i huset får börja med sin efterlängtade veckoträning i form av Body Attack och far ska också hoppa på nån träning i höst. En liten utmaning blir Botnialöpet som vi båda är anmälda till i september. 15 km terränglöpning och god mat efteråt i gott sällskap. Det ser vi fram emot..

Nu ska vi ut och leka. Tills nästa gång..

KRAM

måndag 2 augusti 2010

Här var bilden..

..som jag delvis lovade igår. Dagens minsta prins på väg uppför Pirunkuru i Äkäs. Min man och jag tog en tur idag också, ensamma och blev imponerade av våra barn. Att de orkade ta sig den biten upp utan att klaga, sura eller gnälla. Storebror ville ända till toppen igår men hans föräldrar föreslog picknick på stenarna istället och det blev en fin stund. Idag har vi fiskat, grillat korv och tränat. En härlig dag är till ända och nu väntar sängen och min spikmatta.. :)
Sweet Dreams

söndag 1 augusti 2010

En ung 60 åring

...har vi firat idag. Efter ett uppehåll med bloggen i två månader är det väl dags att uppdatera igen.. :) Och vad har vi gjort under sommaren.. Hmm målat hus, garage och uthus. Vi har simmat, solat, njutit av villaliv o haft söta svenskar på besök. Nu som bäst är vi och firar min far som fyller 60 år idag, samma dag som lilla R blir 6 månader. Härligt! Vi är i Äkäslompolo och njuter av frisk lust, helt underbar natur och många fina jogging- och promenadturer. Två renar är barnens bästa underhållning och de promenerar dagligen kring husknuten.
Semester... smaka på ordet. Inte helt fel efter en hektisk sommar.
Ssssemester. Vi njuter vidare.. (bilden e från villan, bilder från den lappländska fjällen kommer när kameran, datorn och jag kommer bättre överens)
Ha d gott!