söndag 29 maj 2011

Min häggmispelhäck blommar

Ljuvliga tider! Jag som stod nästan fyrfota förra våren i april och vände jord, plockade stenar, jordförbättrade och nu får jag resultatet av mina mödor. Min häck blommar! Tihi. ;) Vita, ljuvliga väldoftande blommor bildar en 20 meter lång häck på sydsidan av huset. Härligt att gå ut i sena sommarkvällen när barnen somnat och bara njuta av skapelsen...


Och i dag skiner solen dessutom. Kan det bli bättre. Det blir bara bättre.. Så mycket bättre.

Två dagar kvar av maj månad. Sen går vi in i juni. Kesäkuu. Sommarmånaden med släktkalas i Sverige, midsommarfest med svenskar i Finland och en massa annat skoj. Vi ska njuta av de soliga dagarna, äta glass i gräset, busa med grannbarnen, sola och bada vid villan och bara vara.

Ha en skön vecka!

KRAM

måndag 23 maj 2011

En gammal tvättpåse...

...förvandlades till en somrig kjol på ca 30 minuter. Jag fick en hel påse med gammalt tyg av min kära mormor idag och var bara tvungen att sätta tänderna i detta fina tyg. Tyget har tydligen använts som tvättpåse tidigare. Man tvättade ju inte varje dag förr i tiden och satte istället sånt som kunde vänta i stora tvättpåsar . Man tvättade sen när våren och sommaren kom i bäckar, sjöar och satte kläderna och lakanen att torka i buskar, träd och på grenar, har jag fått berättat åt mig. Det var säkert härliga tider, men tacka vet jag tvättmaskinen! :)



Så mina fötter och min sommarkjol önskar dig en mysig dag trots regnet. Här har vi bakat semlor, kladdkaka och hälsat på mormor som sagt. Nu väntar kroppen på lite trääääning. Hemmaträning... Ha det riktigt gott! :)


torsdag 19 maj 2011

Känner...

...att det är dags att uppdatera min blogg, men hittar som vanligt inte kamerasladden... Så därför blir det en bild från i fjol. Såhär såg det ut då i mina hemgjorda krukor... Riktigt lika långt har vi inte hunnit ännu. Krukorna är tomma ännu men jag hoppas att vi kan plantera ut mina mårbackapelargoner så småningom. Det är planen åtminstone. Väntar till 10e juni ;)




Förutom det så har jag ärter på gång i mina nya odlingslådor, och en och annan blomma växer i växthuset.. Snart köper jag också hem tomatplantor och frilandsgurka vore härligt att få hem... Som ni ser snurrar mina tankar i trädgården för tillfället. Har många fina planer för hur det kunde se ut om 10 år men man får ta en sak i taget och njuta av stunden också mellan varven..




Förutom trädgården borde villan fixas till lite. Har fixat nytt terassgolv för barnen att leka på och ytterdörren skulle jag vilja måla i en gråaktig färg.... Dreams dreams.... Livet vore tråkigt utan drömmar... ;)


P.s Var på bloggträff igår med härliga tjejer coh en liten gosse och mer om det kan ni läsa på CaisaK's blogg. Tack för igår ni som var med! Och TACK Aja för en härlig kväll! Må gott! :)




KRAM! :)