onsdag 23 november 2011

Julpyssel vid Sunds trädgård

Hej på dig!

Instruktörerna vid Sportis Gym i Jeppis har de senaste åren fått i julklapp att pyssla ihop en egen fin vägg/dörrbonad eller blomsterarrangemang för 25 euro. Som tur är hör jag ju till denna lyckliga skara och fick förra söndagsförmiddagen spendera tid på att vira ihop en egen variant.

Här ser ni resultatet. Ett mer välkomnande intryck pryder nu vår vägg såhär i juletid.

(Hjärta: 5,90, välkommenskylt: 2,90, stjärnor och äppel kan man också köpa hos Sunds)


Jag välkomnar pyssel, bakverk och roliga stunder med barnen denna tid på året. Tiden ska gå åt till att njuta, både fysiskt och psykiskt. Ladda batterier, bygga upp styrka i kroppen inför vårens utmaningar o såklart skratta och busa med barnen en hel del. Det är min plan... :)

Njut av juletiden som snart är här!

Kram

måndag 7 november 2011

Fest på en måndag...



...kan man också ha. Fina mellanbror har namnsdag idag och vi har firat honom med sång, ljus, många kramar och lite blåbärskvarg, sötad med xylitol. Mor i huset håller en sockerfri månad och vi föröker nu alla hålla oss ifrån den storkonsumtion av socker som vi vanligtvis ägnar oss åt. Hittills går det bra. Det finns ju tack och lov alternativ till det vanliga sockret som inte höjer blodsockret lika drastiskt.. Fruktsocker har ett GI på 19 mot vanliga socker på 100. Björksocker har ett GI på 7 skulle jag tro. Bra alternativ hos oss för tillfället..

Glada vi utan socker gå... :)

Ha en fin måndag!