måndag 1 december 2008

Tomtar och Julkalender







Här har det pyntats inför jul redan i många dagar och aldrig har storabror varit så nyfiken och intresserad av prassel och smygande föräldrar som nu. Igårkväll kom han upp ur sängen för 5011:e gången, skyndade nerför trappan, trippade fram på tå och i sista stund fick jag svängd sonens riktning.

MAMMA VA GÖ NI!!????!! Int naating, nu ska vi faa o sova.

Efter en lässtund om bondgården förr i tiden, där det bakades bröd fyra dagar i sträck för att räcka till hela hösten, somnade till slut sonen, av utmattning.

Tur att vi upptäckte honom i tid för ännu kan väl inte sanningen komma fram att jultomten bara e utklädd. Nej, hemmagjorda kalendern är nu fullstoppad med godis, pennor och suddgummin och det blir en stor utmaning för storebror att hålla sig till bara en lucka per dag. Lillabror e bara med han ännu, lyckligt ovetande om allt snask som finns gömd bakom luckorna.
Ha en glad 1:a december!

1 kommentar:

sabina sa...

Ja, det är så spännande för barnen! Vår 9-åring vet att folk klär ut sig till tomtar men tror ändå att den riktiga finns, att de utklädda bara hjälper tomten. Jag tycker det är så gulligt av honom! För när han kommer på hur det står till med tomten på riktigt så då får ju lillasyster som är 4,5 år yngre veta det också så här spelar vi med bara!! :)