tisdag 24 mars 2009

Grönska

Nu när solen börjar titta fram mer och mer på dagarna har husfolket plötsligt mera energi. Fantastiskt! Kul är det också att på nytt ta fram de blommiga inredningsdetaljerna som fått stå i skåpet under vintern.

Hos oss har också rajgräset börjat växa stadigt. Vi får väl klippa det några gånger innan påsk men den ljusgröna färgen ger verkligen liv åt hela köket.

Sen planterade jag i all hast dill under en eftermiddag förra veckan och de små strån tittar redan upp. 'Penningträ' , eller snarare skottet (kan inte latinska namnet-syster hjälp?!) fick också hastigt flytta in när kära syster med sambo var här och tyckte att moderträdet blivit för stor och knipsade helt kallt av några skott. Tack! Nu får vi se om de tar sig och slår rot. De tillhör ju kaktussläktet så ingen fara ifall de inte får vatten regelbundet ;) O jooo, jag ska plantera om dom, så snart jag får tid :)


Här är den stolta moderblomman.

Nu på förmiddan ska vi o titta på Nissan Xtrail och på eftermiddan blir det påskpyssel hos grannen, Jättekul!Hoppas DU också får en rolig onsdag!





3 kommentarer:

Kinni sa...

Crassula ovata :) va fiint de ser ut!

eirikas sa...

Halloj! Trevligt med spirande grönska, börjar klia i fingrarna när man ser dina bilder! Tråkigt att det inte blev något pyssel idag - allt var dock OK med 'vilda bebin', bara så du vet... Vi får ta nya tag!

Ett skönare liv sa...

Det får du jätte gärna göra, blir bara glad :)
å vilka härliga bilder du visar :)