fredag 31 oktober 2008

Ihågkomst


Alla helgons dag. Var en obetydlig dag tidigare i våra liv. Ju äldre man blir desto mer börjar man förstå och akta de äldres tankesätt. Halloween och alla helgons dag ville vi ej kombinera i vårt hem. Det vore att skända alla dom som inte finns med oss längre. Det onda vrs det goda. Jag väljer det senare. Idag tänker vi på farfar och tänder ett ljus för alla som haft en rik del av våra liv.
Fridfull alla helgons dag.

torsdag 30 oktober 2008

Äntligen fredag!!!

Yeiiii va skönt att det är fredag! Fredagen är absolut min favoritdag. Och idag får jag besök av både brorsom och syster, vad kan göra dagen bättre måntro, jo en skål med godis, en skål med morötter och lite chips. =)Fredag e godisdag här hos oss, och vi mumsar till det när det e dags för idol. Inte många timmar kvar... hihi


Bilder av en liten snurra som hör ihop med...

...lite tyg och kantband...


Min poncho e klar! Skönt att krypa under när kölden biter i knutarna om kvällarna.
Ha en underbar fredag!

Utebilder

Gårdagen for i ett huj som många andra dagar, med fullt program. Barnen och jag åkte ut så fort solen började skina och såklart hängde kameran med.




Betongkursen som jag var på för några år sen ger fortfarande glädje, trots att krukorna inte e helt perfekta. Torkade blommor kan också vara fina och för tillfället får de fortfarande pryda träkrukan.


Jag passade på att snygga till i farstuingången som hade samlat på sig tidningspåsar, papper och annat skräp. Bort med det, fram med lite björkriskvistar och vips e jag lite gladare.


Storabror hade hittat ett isblock som han stolt visade upp. Sii mamma ja hitta iis!





Och så min lilla buske på baksidan vars blad tappert kämpar mot kölden.
Här ska nu bakas bröd och så småningom blir det dags för lunch. Efter det ska vi och hälsa på grannen och pyssla ihop sshhh, kan ej säga... =) Ska också göra en sista touch på en poncho som jag gjorde igår. Bilder kommer när den e klar.
Ha en varm o kosig torsdag alla ni som kikar in!

onsdag 29 oktober 2008

Retrofynd



God onsdagmorgon!


Hade tänkt skriva ett inlägg redan igår men nätet var urtrögt så jag fick gott vänta tills nu. Hittade denna spegel på retro i jakobstad. Ni vet när man går omkring, tycker det mesta är bara skräp och så faller blicken på en sak långt borta i hörnet. Försiktigt bökar man sig dit i en trång gång med kärra, barn och allt och så ser man priset och blir urglad. Det kallar jag fynd. Denna spegel ska uppiffas med lite vit målarfärg och sen hängas i wc't på vinden som nån gång i framtiden säkert kommer till användning. Det kan dock ta några år före jag visar inredningen därifrån för elekrikern har inte oss på prioritetslistan för tillfället. Och så fattas wc och tvättfat men tids nog.

Annars ska dagen firas med mina underbara barn. Och idag ska ja verkligen njuta av deras sällskap, mellan klädtvätt, matlagning och städning. ;)

Ha en toppen onsdag!

söndag 26 oktober 2008

Sovrummet






God morgon!

När man har småbarn i stugan drunknar man ibland i alla leksaker och färgglada prylar. Då är det sköna att dra sig tillbaka till sovrummet som har en relativt neutral toning. Vitt, beige och brunt regerar och detta rum är jag nästan mest nöjd med när vi inredde för 3 år sen. Visst har jag ibland tänkt att ändra massor redan men inte i detta skede i mitt liv. Så... här är sovrummet som det får se ut en stund till. Ända tills vi flyttar upp på vinden så att säga.

Igår var gubben och jag och tittade på filmen mamma mia och gud vad den var rolig! Jag skrattade mig nästan hela filmen igenom. Förutom när jag grät över mina små prinsar som inom en alltför snar framtid kommer att hitta prinsessor och flytta hemifrån. Skönt att den dagen inte kommer riktigt ännu...

Hoppas ni alla får en givande början på veckan!

lördag 25 oktober 2008

Klädbad och shopping

Tycker ni det är nånting konstigt med bilden? =) Kvällen före jyväskyläresan hade vi vår traditionella badstund och tydligen tyckte lillebror att den blev för kort eftersom han strax efteråt kröp dit igen. Behöver jag säga att jag redan torkat honom en gång och lilla K var klar för säng. Det var bara att börja om igen. =) Lite konstigt och obehagligt tyckte han nog det var att bada med kläderna på.
När mamma är inte är observant får hon skylla sig själv.

Dethär blev då dagens inköp. En vit klänning...

...en svart tunika...



... sköna benvärmare...


..allt från Gina tricot. Så synd att den butiken ej finns närmare oss.
Blev helt förälskad i deras utbud och hade gärna köpt allt.
Men när man har en budget att hålla så har man.
Hittade även pyttesmå flaskor vid tiimari som jag lite ångrade att jag ej köpte,
men kanske nästa gång.
Så tyvärr inget i inredningsväg denna gång.
Hoppas ni alla får en riktigt avkopplande söndag!
Tjingeling...







fredag 24 oktober 2008

Och vinnaren är...

S med bloggen grinden på glänt! Grattis till dig! Hoppas du får mycket glädje av min ren. Maila din adress så kommer paketet snart på posten.
Trevlig helg alla ni andra och tack för att ni ville delta i min utlottning.
Imorgon bär det av på shopping till Jyväskylä. Ifall jag hittar nåt inköp visas det säkert senare här på bloggen. Ha en riktigt bra helg!

Kram

tisdag 21 oktober 2008

Utlottning


Tänkte ha en utlottning när besökarantalet närmade sig 1000 men hade aldrig i min vildaste fantasi trott att det skulle gå såhär snabbt. Väldigt glad blir jag att läsa era kommentarer och jag får massor av ideér från alla andra som bloggar. Så nu tänkte jag ha en liten utlottning i form av en hemgjord ren. Såhär i julklappstider kan man ju alltid ge den vidare eller som jag tänkte göra, hänga den i prinsarnas rum på väggen med en björkkrans runtom.
Ifall du vill vara med behöver du endast ge en liten kommentar till detta inlägg, väldigt gärna med namn eller alias. Vinnaren dras på fredag 24. 10. Du behöver vara inloggad för att kunna ge en kommentar.
Ha en riktigt bra fortsättning på veckan!
Kram

söndag 19 oktober 2008

Pysselprojektet


Dethär blev resultatet av tygbitarna som jag visade i tidigare inlägget. Storebror ska få en ren till julklapp, så pssst säg ingenting! ;) Det är ju fortfarande tomten som kommer med alla klappar i hans värld. Gubben hade massor med namnförslag när jag frågade vad vi ska döpa honom till: Reine, John Deer, Hornis, Moose the deer, Käppi the deer... Hans vanliga torra humor. Hahaa nej, renen ska ha ett lite mer exotiskt namn. Har ej kommit på vad ännu. Mönstret hittade jag i samma bok, Tone Finnanger, Tildas julehus, finns att köpa på adlibris.

Lite söt tycker jag att han är. Nu ska lillabror snart få en likadan fast i lite andra färger, eftersom han är så mamis.
Hoppas ni får en riktigt bra början på veckan!


lördag 18 oktober 2008

Pyssel och Helkväll på stan

Dethär blåbruna försök til skapelse ska bli en julklapp åt söta storebror. Har länge tänkt göra den, ända sen jag fick Tone Finnangers bok Tildas julehus, men nu e det äntligen på gång. För övrigt tror jag det blir mindre julkappar i år. Ska sy och pyssla ihop det mesta tänkte jag, blir både billigare och enklare än att springa runt i butiker med andan i halsen. Sen är det ju väldigt speciellt också att få en hemmagjord julklapp som man vet det ligger mycket tid och kärleksfulla tankar bakom. Vad det är får ni ser när det blir klart... ;)

För övrigt gick lördagkvällen i festets tecken. Kära grannen som gift sig i smyg (utan släkt och vänner) fick nu en helkväll på stan i goda vänners lag. Väldigt skoj hade vi det! Behöver jag säga att jag ej varje dag besöker krog så det gäller att ta vara på ögonblicken det händer.

Och varje dag får man ej heller åka limousin =) Så nu e man många erfarenheter rikare och får ta det väldigt lugnt hela söndan. Hoppas att du också får en avkopplande söndag!



fredag 17 oktober 2008

Helgstämning

Mitt mål denna helg är att ta det så lugnt som det bara är möjligt. Med två små barn i familjen är det ett stort mål att nå upp till men man kan ju alltid försöka. Här har städats, golvet skiner för en stund och nu tycker jag det är dags att plocka fram vår julgåva från ifjol.

Denna vackra ängel kommer från Lövögården och lyser upp kvällen med ett fantastiskt sken. Vi fick den som tack för vår medverkan i julspelet som hölls i trakten ifjol. Lillebror som var jesusbarn är nu redan ett år och långtifrån ett tyst och förnöjsamt spädbarn. Men så ska det ju vara. Skönt att se att våra barn blir större för var dag. Med det önskar jag er en lugn och skön helg!

onsdag 15 oktober 2008

Änglavakt

Tycker jag alla borde ha i sina hem. Änglar är så underbara att ha omkring sig. I vårt hus finns både änglar av tyg, keramik och nu även på papper. Skönt att tänka att nån vakar över oss och skyddar vårt hem. Även om det är i fantasin. Men vem vet... JAG tror i allafall på änglar.

Jag önskar alla en fridfull onsdagkväll!

tisdag 14 oktober 2008

Myshörna

Det kan man kalla soffan såhär på höstkanten. Och vad är väl bättre än att krypa ner under en skön teppe (som Tone Finnanger kallar det) när mörkret kryper på. Nu har jag äntligen fått gjort en skön teppe åt mig själv. Efter att barnen somnat ligger jag och njuter...
Vår vackra fuskorkidé som blommar året om.
(oops där kom visst en fot med också.)

Lapparna är ihopbundna med en liten rosett.
Det har blitt lite mycket lapptäcken senaste tiden men när jag får pippi på nåt så brukar det hålla i sig en stund. Snart går det nog över... Och varför rosa, jooo min vardag är annars väldigt manlig med tre prinsar i huset så som kvinna måste man ändå försöka bidra med lite mjukare färger så att man ej blir för tuff.

Ha en riktigt mysig dag!

söndag 12 oktober 2008

Babytäcken

Helgen har verkligen gått jättesnabbt. Och nu är det redan söndag. Efter en händelserik helg med marknad, släktbesök och restaurangmat tredje söndagen i rad är det så skönt att varva ner i soffan och bara slappa.

Två babytäcken lappade jag ihop på lördan när jag ännu hade energi över. De ska två små, nyfödda bebisar få. Väldigt enkelt är det dessutom. Man klipper ut bitar i 20 x 20 cm, bestämmer mönstret och syr ihop lapparna. Klipper ut en lika stor bit av fleece eller ulltyg (alternativt akryltyg) till baksidan, syr fast rätsida mot rätsida, svänger ut och in och syr sista biten förhand. Nästa stora projekt i detta hus blir väl att gör en vuxenmodell med lite mera romantiska inslag av mörkrosa. Som jag sen får mysa under när snön kommer och kölden biter i knutarna.


Lapptäcket ovan ska lilla Alva




Och dethär ska söta Erik få. (P.s de ska strykas före...)
Hoppas ni haft en skön helg och får en energirik början på veckan. Ha d gott!



fredag 10 oktober 2008

Marknad i stan


















Idag är det marknad i stan och hela familjen ska besöka den. Jag kan ju berätta att det ej är varenda dag man får lurat med sig gubben till stan så idag ska jag verkligen njuta, regnet till trots.


En riktigt skön helg önskar jag alla som tittar in!

torsdag 9 oktober 2008

Kvistar och lappar

Vår 'kvist' har fått sällskap av en kvist. Hihii.. =) Skämst åsido,
men kvisten jag visade tidigare i veckan har nu fått flytta in.
Mina enorma skodon har gömts i en fin låda
och endast de allra finaste får stå framme.

Naturstenar från gården får hålla kvisten på plats.


Fåglar och skodon som flyger =)



Och så ett mysigt lapptäcke åt lillabror
som ännu ej haft nåt sängöverkast.
Varsågod lilla K. I love u.






onsdag 8 oktober 2008

Naturskönt




Ibland, eller ganska ofta, gäller det att fånga ögonblicken när naturen bjuder på de mest färgsprakande mönster. Denna tidiga morgon är inget undantag. En rosa inbjudande himmel kan de morgnar när man känner sig som tröttast ge lite extra energi. Lillebror i huset vaknade denna morgon klockan sex så här får man mycket gjort. Åtminstone förmiddagar. .. Nu gäller det att bryta denna tidiga ovana så mamman i huset får sina sköna princessovmorgnar tillbaka. Redan det att man skulle få sova till klockan åtta skulle vara underbart! Ha en vacker torsdag!

tisdag 7 oktober 2008

Ta i trä

Som bilden ovan önskar man ju att det skule se ut i farstun lagom till jul. Istället står där massor med skor, kläder och en megastor barnvagn som knappt används. Det ska bli ändring på det så småningom. Efter lövkrattandet hittade jag en fin kvist som passar utmärkt till dekoration av fartun( likt bilden ovan). Tänkte att jag kunde dekorera lite mera höstlikt ännu så folk inte tror jag blivit galen. När lugnet sänkt sig här i huset ikväll kanske jag sätter fart. Resultatet kommer säkert om några dar...


Kvisten lyckligt ovetande om sin förvandling

Men här ska först lagas mat osv. Ha en bra kväll alla!